phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Riasztó

A riasztó a gépjármű elektronikus védelmét szolgálja. Figyeli az ajtók és a gyújtás állapotát, a beltérben történő mozgást (opcionálisan), illetve az üvegtörését is, azaz teljes héjvédelmet biztosít. Vezérel szirénát, irányjelzőt, központi zárat és választható kiegészítőként akár telefonhívó modult is.

Ki- és bekapcsolása saját távirányítóról vagy az autó gyári távirányítójáról is lehetséges.
Riasztás közben tiltja az autó önindítóját, megszakíthatja a gyújtást, illetve az üzemanyag ellátást, vagy akár mind a hármat egyszerre. 
Egyes riasztók képesek komfort zárásra (az arra alkalmas autókban): az ablakok automatikusan felhúzhatók a riasztó élesítésével.  
A gépjármű elektromos védelmét érdemes kiegészíteni mechanikus védelemmel is (pl. váltózár, kormányzár vagy pedálzár); így kaphatunk komplex védelmet.Az elektronikus és mechanikus védelem együttes használata kívülről is látható és elrettentő erővel bír.

Riasztó beszerelése kb. 5 munkaóra és egyes műszerfal elemek bontásával jár.
A gyári kábelek bandázsolásával megegyező szalagot használok így, ha illetéktelen akar az elektronikához hozzányúlni, nehezebben találja meg a riasztó vezetékeit.
Új, és használt autó vásárlása esetén is mindenféleképpen ajánlom valamiféle védelmi rendszer beépítését, mert ezek nélkül egy lemásolt vagy pótkulccsal visszaszerezhető a jármű.