phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Központi zár utólagos beszerelése, illetve gyári központi zár javítása

Lehetőség van a központi zárral gyárilag nem rendelkező gépjárművekbe utólagos központi zár beszerelésére, illetve gyárilag telepített központi zár esetleges javítására is.

Vannak olyan autótípusok, ahol egyedi, specifikus rendszer beépítése szükséges, de az esetek nagy részében olcsóbb, univerzális zár rendszerrel is megoldható a centrál zárás és nyitás. Érdemes olyan típust választani, amihez távirányítós központi egység tartozik, ezzel lényegesen kényelmesebbé válik az autó zárása és nyitása. Az utólagos riasztók nagy része tudja vezérelni a centrál-zárást és nyitást.
A csomagtér ajtó kinyitás is lehetséges általában utólagos motorral, de ez rendszerint nem normál központi zár motor, hanem egy erősebb elektromágnes. Beszereléséhez szükséges az ajtókárpit levétele, illetve a beltér több burkolatának bontása. Munkaidő igénye ajtónként legalább 1 óra.

 

Munkám során több alkalommal fordult már elő, hogy gyárilag telepített központi zárat kellett javítani. Akár a vezérlőegység meghibásodása miatt, kábelszakadás miatt, vagy a központi zár motor meghibásodása miatt. Ezen meghibásodások mindegyike javítható és van, hogy a hibás eszközök univerzális alkatrészekkel is pótolhatóak, amelyek rendszerint nagyságrendekkel olcsóbbak, mint a gyári alkatrész. Márkától és típustól függetlenül vállalom a hiba feltárását és javítását. Bontás és szerelés a hiba bonyolultságától függ: fél órától, akár egy egész napon át is eltarthat.
Extrém esetben akár az autó teljes belső kárpit burkolatának bontásával is járhat.