phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Kihangosító

Lehet fixen telepített vagy mobil eszköz. A kéz nélküli telefonbeszélgetést hivatott lebonyolítani. A fixen telepített lehet akár a gyári rádió és a hangszórók közé beépített eszköz, saját hangszóróval ellátott és a gyári rádiót lenémító egység, a gyári rádió gyári kihangosító boxa, vagy akár egy utólagos fejegységbe integrált bluetooth kihangosító.

A mobileszköz lehet műszerfalon elhelyezett kis doboz vagy esetleg a napellenzőre csíptetett egység. Ezek belső akkumulátorral rendelkeznek. Figyelni kell arra, hogy 1-2 hetente fel kell tölteni. Véleményem szerint a legpraktikusabb az utólagos fejegységbe integrált kihangosító, mivel számos egyéb extra funkciót is magába foglal, mint pl. az usb zenelejátszás, bluetooth zenelejátszás vagy AUX bemenet.

A megfelelő minőség eléréséhez olyan eszközt válasszunk, ami külső vezetékes mikrofonnal rendelkezik. Kötelező mindenki számára, aki vezetés közben telefonálni szeretne. Jelenlegi hatályos jogszabályok alapján autóvezetés közben kizárólag kihangosító használatával szabad telefonálni.

Beszerelése 2-3 óra. „A” oszlop, illetve műszerfal egyes részeinek bontásával jár.

Telefon kompatibilitását érdemes ellenőrizni a gyártó oldalán.