phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Monitorok

Egy-egy hosszabb utazás alkalmával az utasok szórakoztatására beszereltethetünk kiegészítő monitorokat, melyekhez akár játékkonzolt, vagy prezentációkhoz szükséges laptopot is csatlakoztathatunk.

A monitorok lehetnek fejtámlába építve, vagy fejtámla mögött külön konzolon, illetve a tetőre is szerelhető egyes fajtájuk. Vannak olyan monitorok, amelyek magukban foglalnak médialejátszó egységeket is, de van olyan, ami csak megjelenítőként működik.

Egyes multimédiás fejegységeket bizonyos monitorokkal össze lehet kötni, de ez nem minden esetben igaz, ezért vásárlás előtt mindenféleképpen ellenőrizni kell a specifikációkat. Egy fejtámla mögött, konzolon helyet foglaló monitor beszerelése 2-3 órát vesz igénybe és ez viszonylag kis kárpitbontással megvalósítható akár mindenféle kárpitroncsolás nélkül, viszont egy tetőkárpitra épített monitor akár több napos munkát is igényelhet szélsőséges esetekben. Ilyenkor a tetőkárpitot és az összes oszlopburkolatot szükséges lebontani. A monitor rögzítéséhez, illetve a kábelek elvezetéséhez a tetőkárpiton visszafordíthatatlan módosítások is szükségesek lehetnek.