phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Navigáció

2 DIN-es készülékeken manapság kétféleképpen lehet navigációt futtatni: ha a készülékre gyárilag telepítve van offline navigációs rendszer, vagy ha a készülékhez csatlakoztatható okos telefon, amely online navigációs rendszerrel rendelkezik.

Offline navigációs rendszerek előnye, hogy saját műholdvevő antennákkal rendelkeznek, és stabilabb működésre képesek. Telefonnal használt online rendszerek előnye, hogy percre kész információt adnak a közlekedésről és olcsóbb a hozzá tartozó multimédia. Hátránya, hogy az esetek nagy részében a telefon műholdvevő antennáját használják, és erősen terhelik a telefon memóriáját. A töltés általában nem probléma, hiszen a rádió és a telefon közti kapcsolat kábelen keresztül történik, ami egyidőben töltést is biztosít. Viszont a nagy adatforgalom és a töltés egyidejű használatának következménye az, hogy a telefon erősen melegedhet.

Ezek a készülékek rendszerint szabvány 2 DIN-es mérettel rendelkeznek, szükséges hozzájuk autó specifikus beszerelő készlet rádiókeret és csatlakozó, illetve multikormány-interfész. Egy ilyen készülék beszereléséhez általában 2 óra szükséges. Perifériája bővíthető tolatókamerával, illetve tetőmonitor/fejtámlamonitor kimenete van.