phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Komponens szett

Rendszerint 4 db hangsugárzóból, ezen belül 2 db magas, 2 db mély-közép sugárzóból és az ehhez tartozó hangváltókból áll; oldalanként/ajtónként/csatornánként 1-1 db-ot használunk.Előnye a koaxiális hangszórókkal szemben, hogy az irányítottan terjedő magas hangokat kibocsájtó hangszórót olyan helyre tudjuk tenni, ahol nincs az útjában semmi, hogy eljusson a hangja a fülünkhöz.

Sztenderd méretei 10 cm, 13cm, 16,5 cm. Hogy ezekből melyiket választjuk, azt elsősorban az autónkban gyárilag kialakított hely határozza meg. Ha más méretet szeretnénk beépíteni, akkor egyedi panelt kell gyártani az ajtó kárpitra. Magas sugárzó anyaga (erősen befolyásolja a hangképet) több féle is lehet: pl. titán, selyem, mylár. Kiválasztásához egyeztessen vásárlás előtt szakemberrel!  Komponens szett beszerelése a gyári kárpit szétvágásával is járhat, de a panelt lehetőségekhez képest a gyári kárpitéhoz hasonlóan borítjuk be, így nem lóg ki az összképből.

Egy hangszóró szett beszerelése kb. 2-3 órát vesz igénybe, legtöbb esetben az ajtókárpitok bontásával jár és elég sűrűn szükséges külön kiemelő gyűrű, ami a gyárilag kialakított helyet sztenderd méretre alakítja át. Ennek a költsége nem magas, néhány ezer Ft. Fejegységről, illetve kisebb erősítőről hajtva használhatjuk a gyári kábeleket; nagyobb teljesítménynél (kb. 70W-tól) már érdemes új kábelt behúzni a hangszórónak. Ez lényegesen több munkával jár, ilyenkor már erősítő beszerelése is szükséges. A teljesítménynél (W) is fontosabb paraméter az érzékenység (dB), mert ha erősítő nélkül szeretnénk használni, nagyon fontos, hogy milyen hatásfokkal szólaltatjuk meg a zenénket.

Mint minden hangszóróra, itt is igaz, hogy, ha jó minőséget szeretnénk hallgatni, azt nem tudjuk mennyiséggel pótolni!