phone home menu search camera trash close menu1 menu1 menu1

Erősítő

Jelenléte fontos az autó hifiben (a közhiedelemmel ellentétben), mert a fejegység végfoka nem rendelkezik elég dinamika tartalékkal, ezért főkét nem csak a hangerő miatt szükséges, hanem azért is, hogy precízen lehessen megszólaltatni a hangszereket a hangszórókon keresztül, amire egy fejegység nem képes.

Más kérdés a mély sugárzó meghajtása, mert ott nem a precízség a fő szempont, hanem a teljesítmény, mert a legtöbb áramot az alacsony frekvenciás hangok megszólaltatása igényli.

Fontos, hogy az erősítő kiválasztáskor mindig egyeztessünk szakemberrel, hogy (a ma már nagyon sok féle felhasználási lehetőség közül) az igényeinknek legmegfelelőbbet segítsen számunkra kiválasztani.

Digitális technikának köszönhetően ma már könnyedén elrejthető akár az ülések alá is a kisméretű erősítő, ezért nem feltétlenül kell helyet foglalnia a csomagtérben.
Számítani kell arra, hogy kárpit, küszöbbontás szükséges ahhoz, hogy elrejtsük a kábeleket, valamint a motortérben/akkumulátor környékén is dolgozni kell.
Ezek a bontások rendszerint garanciavesztéssel nem járnak az új autóknál. Az autó gyári elektronikája érintetlen marad, az összes vezeték gyári kapocspontokhoz van csatlakoztatva.
Fontos, hogy a kábelek megfelelő védőbiztosítékkal legyenek ellátva, és így egy esteleges balesetnél sem okozhatnak tüzet a gépjárműben.

Arra érdemes figyelni, hogy egy-egy erősítőnél a megadott teljesítmény (watt) értékek egyes gyártóknál nem a használatban produkált valós teljesítményt jelenítik meg, hanem a PMPO (pillanatnyi teljesítmény csúcs) (pl. kínai termékeknél) értéket. Ez csalóka lehet egy olyan erősítővel szemben, ahol a valós (pl. amerikai termékek) használati, üzemi teljesítményt tüntetik fel.

Egy erősítő beszerelésnél fontos és nem elhanyagolható költséggel bírnak a kábelek!

Egy egycsatornás erősítő beszerelési időtartama kb. 2 óra, egy 4 csatornásé 3-4 óra is lehet.